Twitter är ett socialt nätverk som kommunicerar främst via tweets, eller snabba meddelanden, och som har 200 miljoner medlemmar världen runt, och 1 miljoner medlemmar i Sverige. Twitter är en plattform som utvecklas i rasande fart med nya funktioner både på de “organiska” delen, och särskilt på annonseringsverktyget.

 

Hur fungerar annonsering på Twitter?

För att kunna annonsera på Twitter behöver man ett annonsörskonto, en budget och som vilken annan kampanj som helst, ett tydligt mål och målavkastning på kanalen. Och därtill – en hel del kreativitet och innehåll.

 

Varför annonsera?

Det kan vara så att man har haft svårt att få upp följarantal på ens konto eller att dra igång dialog med ens målgrupp. Eller så finns en regelrätt kampanj där man vill sälja en vara, bilda opinion eller, till exempel, få nedladdningar av en app eller mjukvara. Anledningar kan vara många och styrs egentligen av affärsbehovet du har som företag, och som användarna har.

 

Drar inte igång Twitter-annonsering om…

..du inte har definierat din målgrupp än eller inte vet hur man segmenterar målgruppen med annonseringsverktyget. Twitters annonsverktyg är ganska komplext och det är väldigt lätt att bara bränna pengar om man inte vet vad man gör, och till vilka man vänder sig. Detsamma gäller om du är helt ny till kanalen eftersom den fungerar annorlunda och har andra spelregler än andra kanaler så som LinkedIn eller Facebook. Om detta är fallet då borde du dra igång med att posta en tweet om dagen, följa några konton du tycker om samt sprida andras innehåll. Det är bäst om du gör det med ett personligt konto för att börja med, och sedan drar igång din organisations konto.

 

Lärdomar från att annonsera och agera på Twitter

  • Se till att koppla spårning rätt från början med ditt konto – rätt data = rätt beslut
  • Kolla #på både Twitter och Instagram för inspiration
  • Använd Facebook-data för att segmentera din målgrupp, till viss del
  • Realtid är verkligen realtid – var beredd att svara på inlägg
  • Förbered innehåll som kan återanvändas

 

Ta kontakt med mig gärna om ni vill diskutera hjälp eller ha tips.

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Cheap Oakley Sunglasses Fifa Coins Fifa Coins Cheap Fifa Coins buy cheap fifa coins buy fifa coins cheap fifa coins fifa coins sale Fifa Coins cheap fifa coins sale fifa coins for sale cheap fifa coins price